Tentoonstelling over muurstickers

Tentoonstelling over muurstickers

muurstickerAfgelopen jaar hebben wij een tentoonstelling gegeven over muurdecoratie in vorige en hedendaagse tijdperken. Zoals velen van jullie wellicht zullen beamen is het naar wens aanpassen van de leefruimte een belangrijk gegeven om zich thuis te voelen. Speciaal voor deze doelgroep zullen we nog een keer terugkijken naar de verschillende muurstickers die vandaag de dag gebruikt worden.

Waar wordt een muursticker voor gebruikt?
Steeds vaker fleuren mensen hun huis op met de leukste motieven. Deze muurstickers worden met name gebruikt om de woonkamer, slaapkamer of babykamer op te fleuren. Een kale muur met enkel behang of verf is immers ook maar saai. Met name deze muurstickers voor de babykamer zijn erg populair geworden. Waar men voorheen dergelijke stickers gebruikte om kinderen te plezieren, zijn er vandaag de dag ook steeds vaker muurstickers met tekst te vinden in de woonkamer. Middels een lieve of speciale betekenis wordt zodoende een boodschap overgebracht aan de bezoeker.

Voorheen geen stickers
In eerdere tijdperken werd het huis ook al opgefleurd, echter waren de bekende technieken waarmee hedendaagse muurstickers worden vervaardigd nog niet uitgevonden. Voorheen bestond muurdecoratie dus voornamelijk uit plantaardige materialen, zoals bloemen, takken of andere leukigheden.

Meer weten?
Speciaal voor de geïnteresseerde organiseert het natuurmuseum Bolderwaard aanstaande oktober in samenwerking met de expert van muurfashion een leuke expositie met hedendaagse kunst aan de muur.