Diefstal uit museum voorkomen met gps trackers

Als echte kunst en natuurliefhebbers maken wij ons zorgen om het toenemend aantal inbraken in de landelijke musea. Zo werd er onlangs een meteoriet gestolen uit de sterrewacht in Sonnebergh en was er een tijdje daarvoor een meester geroofd uit het museum in Gouda. De laatste dieven zijn overigens al gepakt en de meteoriet is enkele weken na de roof anoniem teruggegeven aan de eigenaars. Dat is een geluk bij een ongeluk. Als kunstliefhebber is het een ramp om te moeten denken dat deze stukken verloren gaan door dergelijk gespuis. De kunstvoorwerpen hebben vaak niet eens een noemenswaardige waarde voor de dieven, aangezien ze deze niet kunnen verkopen op de vrije markt. Als ze er al ├╝berhaupt iets voor krijgen is het een verwaarloosbare waarde, terwijl het verlies voor kunstliefhebbers en veel grotere waarde weerspiegelt.

gps tracker
Hoe kunnen we ons beter beveiligen?
Allereerst moeten de beveiligingssystemen herzien worden. Schijnbaar stond de deur in Gouda gewoon open en was het ook in Sonnebergh vrij eenvoudig binnen te komen. Tenminste wat we via de tv te zien kregen. Daarnaast zou het handig zijn dure kunst en archeologische vondsten te beschermen met een gps tracker. Hierdoor kun je binnen enkele seconden goederen traceren met een gps tracker in enkele seconden. Zo weet je altijd waar de spullen zich bevinden en zijn de spullen met deze manier van tracking binnen no-time teruggevonden.

Wat is een gps tracker eigenlijk?
Meestal is dit een klein apparaatje waarmee je goederen, personen en dieren kunt traceren tot op vijf meter nauwkeurig. Dit wordt mogelijk gemaakt door een gps ontvanger die in verbinding staat met de gps satellieten. Deze signalen maken het mogelijk om de locatie op aarde te berekenen. De co├Ârdinaten die hieruit komen worden afgezet tegen een kaart en vervolgens is het voor de eigenaar mogelijk om de locatie eenvoudig in te zien via een online platform. Een gps tracker is een echte life saver voor veel instellingen die een verzekering niet kunnen betalen. Ook voor veel musea is deze manier van beveiliging een gewenste oplossing!

Speciale gps trackers voor de auto
Naast de standaard gps tracking systemen is er ook een gps tracker die speciaal is vervaardigd om in te bouwen in de auto of een andere voertuig. Met een gps tracker auto kunt u eenvoudig de goederen traceren en zorgen dat u het voertuig terugvind zodra deze gestolen word. Via sms of het online platform kunt u tot op vijf meter nauwkeurig zien waar de auto zich bevind en de politie alarmeren. Deze tracking systemen die werken via het gps netwerk zijn ideaal om diefstal en schade hierdoor te voorkomen.

Na deze gebeurtenissen raden we iedereen aan een gps tracker aan te schaffen voor uw duurzame goederen. Het zou jammer zijn als u schade ondervind door enkele rotte appels in onze samenleving.