Dader autodiefstal opgespoord met een dashcam

Het is van uiterst belang om al je persoonlijke eigendommen te beveiligen. Dat weet iedereen en ook wij zijn hier goed van op de hoogte. Steeds meer consumenten monteren dan ook een dashboard camera voor in de auto of een beveiligingshek om hun tuinen heen. Helaas liet ons karige budget het alleen niet toe dit op een goede manier toe te passen. Zoals ieder museum heeft ook het Natuurmuseum Enschede door het afbraakbeleid van de regering nog maar een kleine begroting. Vandaar ook dat we keuzes moeten maken en helaas hebben dan toch de primaire doelen van het museum een voorkeur. Daarom is er jarenlang te weinig besteed om de beveiliging op een goede wijze te garanderen.

dashcamJammer genoeg hebben wij hier op een zeer vervelende manier hinder van ondervonden. Een van onze bezoekers kwam namelijk heleemaal overstuur naar de balie met de mededeling dat zijn voertuig zojuist was gestolen. Omdat wij een beschermd parkeerterrein hebben vroeg hij of wellicht camerabeelden konden tonen om zodoende de dader op te sporen. We moesten hem mededelen dat we geen camera’s op het parkeerterrein hadden gericht en we dus niets konden doen. Zoals u zich wellicht beseft zakte de moed in de schoenen van onze bezoeker omdat hij geen diefstalverzerzekering had afgesloten.

Een toevallige voorbijganger hoorde het verhaal aan en zei dat hij een dashcam in de auto die het voorval wellicht gefilmd was. En uiteindelijk bleek dit inderdaad zo te zijn! Al snel hebben we de dashcam beelden veilig kunnen stellen en de dader na een klopjacht kunnen opsporen. Vanaf nu hangt er dus ook een bord bij de ingang met de mededeling dat we iedere bezoeker aanraden om een auto camera in het voertuig te monteren. Naast een dashcam is ook de achteruitrij camera een aanrader om schade te voorkomen.